Sant Jordi, una oportunitat per a visibilitzar el compromís de la comunitat amb la lectura

A Catalunya un de cada set infants finalitza la primària sense comprendre el que llegeix. Ens ho deien les proves de competències del Departament publicades l’any 2023 i ens ho va tornar a dir PISA, que va situar la qüestió al centre del debat públic. 

Davant d’aquest fet ens vam posar les mans al cap i els diaris es van inundar d’articles  que es preguntaven sobre quin de tots els agents que influeixen en l’educació dels nostres infants n’era el més culpable. La família? L’escola? Els mitjans? Les xarxes socials? L’ús de dispositius mòbils?

Poc es va parlar, tanmateix, de la comunitat que, malgrat tot, persisteix en el seu propòsit de fomentar el gust per la lectura. Poc es va parlar del voluntariat lector, dels i les bibliotecàries, dels i les llibreteres, dels i les mestres que posen la lectura al centre de les seves sessions. 

Així que nosaltres avui, aprofitant una data tan assenyalada com Sant Jordi, volem fer-ho. Volem parlar d’aquelles persones invisibles que ja hi eren abans de PISA i continuaran sent-hi després.

Aquest mes d’abril, des del programa LECXIT hem repetit la campanya a xarxes socials #JoRecomano, justament amb aquest l’objectiu: fer més visible que la comunitat Lecxit (voluntariat, mestres, bibliotecàries i llibreteres) són la viva imatge del compromís amb la promoció del gust per la lectura entre els infants.

Des de principis de mes hem convidat a tota la comunitat a compartir per xarxes socials les seves recomanacions lectores. El resultat ha estat una allau de recomanacions molt interessants de persones apassionades per la lectura, tant petites com adultes. Més de 130 recomanacions lectores! Novel·les, còmics, llibres de coneixements, àlbums il·lustrats i fins i tot alguna poesia. En definitiva, títols per a tots els gustos i per a totes les edats.

A totes aquelles persones que heu dedicat una estona a pensar, escollir i compartir la vostra recomanació lectora, moltes i moltes gràcies! 

Ara només queda que, més enllà de recomanar-les, gaudiu de llegir-les. Bona diada de Sant Jordi!

 

També et pot interessar…

destacat
destacat
destacat

Creiem que el coneixement s’ha de compartir. Per això fem servir una llicència Creative Commons, llevat que en algun material indiquem el contrari. Us animem a copiar, redistribuir, remesclar o transformar i crear a partir del material per a qualsevol finalitat els continguts propis d’aquest web, fins i tot amb una finalitat comercial, i només us demanem que en reconegueu l’autoria de la creació original.