Guanyem un estiu lector

Les evidències ens demostren que un període llarg sense assistir a l'escola, com és l'estiu, pot agreujar les desigualtats educatives dels nens i nenes. Aquestes es poden traduir en pèrdua del ritme d'aprenentatges i risc de fracàs escolar. La promoció de la lectura és una resposta eficaç per enriquir educativament l'estiu i garantir un inici de curs amb majors garanties d'èxit.

És per això que des del projecte Lecxit ens proposem enriquir l'estiu amb propostes i activitats de lectura. Per fer-ho us convidem a fer una sessió amb les famílies i oferir un kit lector als nens i nenes del vostre centre amb recursos i orientacions per a promoure l'hàbit i el gust per la lectura.

Què us proposem?

  1. Citar a les famílies de primària a una reunió presencial per a sensibilitzar i motivar en la importància de promoure la lectura durant l'estiu i fer entrega del kit lector de manera física amb recursos didàctics per a impulsar l'hàbit lector dels seus fills i filles.
  2. Si no podeu citar a les famílies per a una reunió grupal, la podeu fer a través de cites individuals a les tutories de final de curs.
  3. Amb l'objectiu de donar-vos eines i recursos per a dur a terme les sessions amb famílies, en aquest enllaç trobareu la guia per a equips docents amb totes les orientacions, materials i recursos per a poder-les fer.
  4. Difondre la campanya Guanyem un estiu lector a més centres educatius, biblioteques, entitats socials i els serveis educatius de l'ajuntament. Per fer-ho us animem a compartir a les xarxes socials tots els materials del kit lector i les accions que porteu a terme dins la campanya amb el hashtag #EstiuLector.
  5. Us convidem a contactar amb la biblioteca municipal per col·laborar fent un estiu enriquit entre tots i totes. Cada biblioteca oferirà un nombre de llibres per alumne en funció de la seva capacitat. En cas que les biblioteques no us pugui oferir llibres en préstec deriveu l'alumnat a les biblioteques per a fer ús del servei.

Què trobareu al kit lector?

Com disposar de kits lectors?

Si esteu interessats a rebre kits lectors per a les famílies de 4t, 5è i 6è de primària del vostre centre ompliu aquest formulari i des de la Fundació Bofill us farem arribar gratuïtament el nombre de kits que ens demaneu.

Per a qualsevol dubte o aclariment podeu enviar un correu electrònic a lecxit@fbofill.cat  o trucar-nos al 934 588 700.