Guanyem un estiu lector

La crisi sanitària generada per la covid-19 està provocant un increment de les desigualtats educatives i una pèrdua d’aprenentatges, especialment en l’alumnat més vulnerable. Davant d’aquests efectes, la promoció de la lectura és una resposta eficaç per enriquir educativament l’estiu i garantir un inici de curs amb majors garanties d’èxit.

Des del projecte Lecxit, us oferim un kit lector a tots els centres educatius per a dotar a les famílies de 4t, 5è i 6è de primària de recursos didàctics que promoguin l’hàbit i el gust per la lectura dels seus fills i filles durant l’estiu.

Us proposem

  1. Citar a les famílies de 4t, 5è i 6è de primària a una reunió presencial per a sensibilitzar i motivar en la importància de promoure la lectura durant l’estiu i fer entrega del kit lector de manera física amb recursos didàctics per a impulsar l’hàbit lector dels seus fills i filles.
  2. Si no podeu citar a les famílies per a una reunió grupal, la podeu fer a través de cites individuals a partir de les tutories de final de curs.
  3. En el cas que no sigui possible realitzar la reunió de manera presencial, us proposem enviar els materials per correu electrònic. Pensem que aquesta tercera opció té molta menys efectivitat especialment per a les famílies més vulnerables, que al mateix temps són aquelles que més ho necessiten.
  4. Difondre la campanya Guanyem un estiu lector a més centres educatius, biblioteques, entitats socials i els serveis educatius de l’ajuntament. Per fer-ho us animem a compartir a les xarxes socials tots els materials del kit lector i les accions que porteu a terme dins la campanya amb el hashtag #EstiuLector.
  5. Us convidem a contactar amb la biblioteca municipal perquè us facin arribar lots de llibres en préstec per incorporar al kit lector. Aquests hauran de ser retornats a la biblioteca al setembre. Cada biblioteca oferirà un nombre de llibres per alumne en funció de la seva capacitat. En cas que les biblioteques no us pugui oferir llibres en préstec deriveu l’alumnat a les biblioteques per a fer ús del servei de préstec.

Què trobareu al kit lector

Com disposar de kits lectors?

Si esteu interessats a rebre kits lectors per a les famílies de 4t, 5è i 6è de primària del vostre centre ompliu aquest formulari i des de la Fundació Bofill us farem arribar gratuïtament el nombre de kits que ens demaneu.

Per a qualsevol dubte o aclariment podeu enviar un correu electrònic a lecxit@fbofill.cat, un missatge de whatsapp al número 647 882 058  o trucar-nos al 934 588 700.