Com promoure la mentoria lectora en el context actual?

Què aporta el LECXIT com a programa de mentoria lectora? Quines són les claus per promoure la mentoria lectora? Per què és important que els infants comptin amb espais de mentoria lectora? Què caracteritza la relació de mentoria? 

La comprensió lectora és la competència clau de l’aprenentatge i l’èxit educatiu dels infants. Però, actualment, segons el Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu, un de cada set infants finalitza l’educació primària amb un nivell baix de comprensió lectora que l’impedeix entendre els llibres que llegeix.

Per tal de pal·liar aquesta realitat, des de la Fundació Bofill promovem la millora de la comprensió lectora a través del Programa LECXIT. Aquest té l’objectiu, d’impulsar l’èxit educatiu dels nens i les nenes a través de mentories individuals.

El LECXIT ofereix als infants espais de lectura que els ajudaran a consolidar els seus aprenentatges i a incrementar les competències lectores amb l’acompanyament d’una persona voluntària.

L’eix central de la metodologia són les mentories lectores que, setmanalment, realitzen més de 1.800 persones voluntàries. La persona mentora esdevé un referent pels infants en el seu procés d’aprenentatge, l’acompanya en el seu procés de construcció personal i estableix un vincle de confiança.

Per fer-ho comptem amb el coneixement i l’expertesa de Laura Parra (mestra, forma part de l’equip LIC de Badalona i Sant Adrià, referent del Pla Educatiu d’Entorn del barri de La Salut-Llefià), que parlarà sobre la importància de la fomentar la comprensió lectora i de com la mentoria lectora és una proposta d’èxit a través de l’experiència del programa LECXIT. I, Fátima Avilés, tècnica del programa LECXIT, presentarà propostes per portar a terme a les sessions LECXIT a partir d’experiències actuals.

Aquest webinar s’adreça a totes aquelles persones i institucions vinculades al món educatiu i/o interessades a fomentar la lectura per a l’’èxit educatiu.

L’accés al webinar és lliure i gratuït, només cal inscriure-s’hi. El debat també es podrà seguir via Twitter a través del hashtag #MentoriaLECXIT.

També et pot interessar…

destacat
destacat
destacat

Creiem que el coneixement s’ha de compartir. Per això fem servir una llicència Creative Commons, llevat que en algun material indiquem el contrari. Us animem a copiar, redistribuir, remesclar o transformar i crear a partir del material per a qualsevol finalitat els continguts propis d’aquest web, fins i tot amb una finalitat comercial, i només us demanem que en reconegueu l’autoria de la creació original.