Participa a la campanya #EnsQuedemLlegint i comparteix les teves activitats de lectura!

Aquests dies en què els nens i nenes no assisteixen a l’escola amb motiu de la crisi sanitària derivada pel COVID-19, ens trobem en un moment de renúncies, però creiem que també podem aprofitar per convertir-lo en un moment d’oportunitats i aprenentatges. Des del programa LECXIT llancem la campanya #EnsQuedemLlegint i volem compartir amb tota la comunitat educativa activitats, estratègies i idees per promoure l’hàbit lector dels infants.

Tot i que les escoles estan fent un gran esforç per generar i implementar iniciatives d’aprenentatge competencial i seguiment de l’alumnat, els experts ens indiquen que un període llarg sense assistir a l’escola agreuja les desigualtats educatives de l’alumnat i les seves famílies.

La lectura és una competència clau per l’èxit educatiu i des del LECXIT ens proposem fer que els infants ho visquin a partir d’experiències positives i motivadores que facin de la lectura un espai de gaudi.

És per això que us animem a compartir amb altres famílies quines activitats de promoció de la lectura que esteu fent a casa.

Què et proposem? Difon per les xarxes socials les activitats de lectura que esteu fent a casa. I com fer-ho?

  • Fes un vídeo o una foto explicant allò que feu des de casa per continuar impulsant l’hàbit lector dels vostres fills i filles, i per descomptat el millor és que siguin ells mateixos els protagonistes! Si fas un vídeo ha de ser breu i durar menys d’1 minut.
  • Penja la proposta al teu compte de Twitter, Instagram o Facebook. Et convidem a que facis servir totes aquelles que tinguis per poder arribar a més persones.
  • I etiqueta al @lecxit amb el hashtag #EnsQuedemLlegint perquè puguem compartir les propostes amb tota la comunitat LECXIT.

Si ets un espai LECXIT podeu animar a tots els agents implicats en el projecte (voluntariat, infants, famílies, mestres, bibliotecàries o tècnics d’ajuntament) a que es sumin a la campanya i comparteixin la seva activitat.

T’animes? Omplim la xarxa d’activitats per potenciar l’hàbit lector i el gust per la lectura?

Moltes gràcies per continuar impulsant la lectura plegades!

També et pot interessar…

destacat
destacat
destacat

Creiem que el coneixement s’ha de compartir. Per això fem servir una llicència Creative Commons, llevat que en algun material indiquem el contrari. Us animem a copiar, redistribuir, remesclar o transformar i crear a partir del material per a qualsevol finalitat els continguts propis d’aquest web, fins i tot amb una finalitat comercial, i només us demanem que en reconegueu l’autoria de la creació original.