Exploreu el kit metodològic per promoure famílies aliades de la lectura

Un model per millorar les capacitats parentals en la promoció de la lectura

La guia s’adreça a tots aquells agents educatius que treballeu amb famílies i que us vulgueu dotar d’arguments i metodologies per potenciar la lectura a través d’activitats molt pràctiques.

Proposa 3 sessions per fomentar la lectura en família d’una manera senzilla: per incorporar propostes lectores en el dia a dia, per visibilitzar el valor que té la lectura per aprendre, per compartir, per somiar, per conversar, per divertir-nos o per emocionar-nos. A totes les sessions, les famílies són les principals protagonistes.

  • La 1ª sessió aporta un ventall de propostes lectores per obrir la mirada i engrescar les famílies.
  • La 2ª sessió promou un treball més personal perquè les famílies sentin que poden fer un bon acompanyament lector a casa i prenguin consciència de què poden fer i com.
  • La 3ª sessió genera un espai molt més de diàleg, per valorar el que s’ha anat aprenent, compartir els neguits que sorgeixen i fer-se propòsits d’accions que cada família implementarà.

Aquestes sessions tenen una durada de 90 minuts cadascuna i es poden implementar de forma seqüencial o independent. Estan pensades perquè cada agent educatiu pugui adaptar les sessions en funció dels seus coneixements i les necessitats de les famílies del seu entorn.

I tu, t'hi vols involucrar?
Anima't a promoure famílies lectores!

Digue’ns què necessites