Què us proposem? - Famílies aliades de la lectura

Promoure famílies lectores!

Les famílies, aliades de la lectura, us proposa un model per millorar les capacitats parentals en l’acompanyament lector dels fills i filles.

La iniciativa ofereix a escoles, biblioteques, AFA i entitats socials la metodologia, els recursos pràctics i els espais formatius necessaris perquè liderin accions que millorin les capacitats de promoció de la lectura de les famílies.

S’adreça a famílies de l’alumnat de 4t, 5è i 6è de primària. S’ofereix un kit metodològic que conté una guia pràctica i una proposta de 3 sessions de capacitació. El kit vol facilitar que pares i mares despertin la curiositat per la lectura en els infants i desenvolupin maneres diverses de llegir en família

L’objectiu és que les mares i pares que participin d’aquestes trobades se sentin perfectament capaços d’acompanyar els seus fills i filles en el procés d’aprenentatge i construcció d’hàbits lectors.

Descobriu tot el que posem al vostre abast

Un kit metodològic per millorar les capacitats parentals en la promoció de la lectura, descarregable. Consta d’una guia pràctica que conté les orientacions, coneixements clau i pautes per a desenvolupar la proposta de les tres sessions de capacitació amb famílies.

Espais de formació i assessorament gratuïts orientats a acompanyar-vos en la implementació de les sessions amb famílies. El model està dissenyat per ser autopropulsat, és a dir, perquè sigueu els propis agents que treballeu amb famílies els qui dinamitzeu les sessions de manera autònoma seguint les orientacions de la guia. Per fer-ho possible, a part del kit metodològic, us oferim espais de capacitació online i oberts a tothom.

Una borsa de persones dinamitzadores a la vostra disposició que podeu contractar per a que facilitin cadascuna de les sessions amb famílies, si així ho desitgeu.

El cost de cadascuna de les sessions és de 215€. En podeu contractar una, dues o les tres. Per fer-ho, ompliu el formulari indicant quina sessió o sessions us interessen i rebreu un enllaç amb el contacte de les persones formadores perquè us pugueu coordinar.

Recordeu també que si sou un centre educatiu seleccionat per formar part del programa PMOE-PROA+ del territori, els objectius d’aquesta proposta formativa concorden amb algunes de les activitats incloses en el Catàleg d’activitats palanca PROA+, especialment amb la A102. Formació de famílies (EINF, EPRI i ESO). 

Altres recursos i materials per ampliar coneixement i millorar la implicació de les famílies en l’acompanyament lector dels infants.

I tu, t’hi vols involucrar?

Digue’ns què necessites