Recomanacions lectores “Guanyem un Estiu Lector”


Hola!

Si estàs llegint aquest article és perquè has superat les 3 missions del carnet lector de la campanya Guanyem un estiu lector i vols saber més sobre les recomanacions lectores! Enhorabona!

Aquí tens el llistat de les recomanacions i una breu sinopsis. Esperem que les gaudeixis!

Gough, Julian. Óssa i conill (col·lecció). Il·lustr. Jim Field. Trad . Marta Salvadó. Baula.

        

L’Óssa i el Conill són dos veïns ben diferents, però acaben forjant una amistat inqüestionable. Amb ells dos és impossible avorrir-se! Si decideixes acompanyar-los en el seu dia a dia, viuràs un munt d’aventures d’allò més sorprenents i divertides! 

Recomanat per persones amb ganes de riure i fer nous amics literaris, d’aquells que, en tancar el llibre, trobem a faltar!

 

Trius, Mireia. Jo i el món. Il·lustr. Joana Casals. Zahorí. 

A quin país viu més gent? Quina és la llengua més parlada del món? Quin és l’esport més practicat a cada territori? Les infografies recollides en aquest llibre tenen totes les respostes que busques! Un munt de curiositats per conèixer millor el nostre planeta i les persones que l’habitem. 

Recomanat per persones curioses amb ganes de guanyar totes les partides de Trivial!

 

Escabasse, Sophie. Les bruixes de Brooklyn. Edebé. 

Què faries si de sobte descobreixes que les teves tietes són bruixes i que tu també pots fer màgia? La vida de l’Effie ha quedat tràgicament capgirada: ha perdut la seva mare i ha d’anar a viure amb les seves tietes. Aviat descobrirà, però, que compartir el dia a dia amb les seves tietes no és tan avorrit i trist com semblava…

Recomanat per persones que creuen que la màgia és possible! No apte per a muggles incrèduls!

 

Salomó, Xavier. Off. Flamboyant. 

On estem? Per què no hi ha ni un sol arbre i una boira densa embolcalla el paisatge? Què és aquella xemeneia que fumeja allà al fons? Aquest llibre no té cap paraula, però les seves il·lustracions et faran viure una aventura impactant i trasbalsadora.  Estàs a punt per endinsar-t’hi?

Recomanat per persones apassionades pels àlbums il·lustrats i les històries colpidores.  

 

Dahl, Roald. Els Culdolla. Il·lustr. Quentin Blake. Trad. Carme Geronès. Alfaguara.

Si vols conèixer els personatges més fastigosos, bruts i dolents de tota la història… aquest és el teu llibre! El senyor i la senyora Culdolla es passen el dia fent-se la guitza i fastiguejant tot ésser viu que se’ls posi per davant. Però tranquils, que en Maga-bum, la resta de mones i l’ocell Capgirolla aviat faran justícia!

Recomanat per persones bromistes i amants de les històries esbojarrades i l’humor irreverent! 

 

Kerr, Judith. La foca del senyor Cleghorn. Trad. Marc Donat. Meraki. 

T’imagines tenir una foca com a animal de companyia?! Quan el senyor Cleghorn troba una cria de foca abandonada en una roca al mig del mar no s’ho pensa dues vegades: se l’endú a casa i la fica a la banyera. Com et pots imaginar, això només és l’inici d’una història ben esbojarrada…

Recomanat per per als amants dels animals i les històries emocionants.  

 

Canosa, Oriol. L’illa de Paidonèsia. Il·lustr. Gabriel Salvadó. La Galera. 

Tens menys de dotze anys? T’agradaria passar-te el dia jugant a la platja, banyant-te dormint i sense cap adult que et digui el que has de fer? Estàs de sort! En Nicolau Rouretort t’espera a l’illa que acaba d’ocupar i hi ha fundat un país on només poden entrar-hi nens i nenes.  

Recomanat per persones que més d’una vegada han pensat que els adults són avorrits i no acaben d’entendre els nens i les nenes. 

 

Gratz, Alan. L’Amy i la biblioteca secreta. Trad. Roser Rimbau. Takatuka. 

Compte! Allunyeu-vos d’aquest llibre! No el llegiu! Si ho feu, coneixereu l’Amy i correreu el perill de tornar-vos com ella: una nena rebel que lluita pel que creu just. A la seva escola han retirat el seu llibre preferit, ella no està disposada a acceptar-ho i lluitarà fins a les últimes conseqüències… Aquest llibre pot ser una mala influència i, sobretot, molt divertit de llegir. 

Recomanat per persones amb ganes de canviar el món i amants dels llibres que t’atrapen de cap a peus!